Széchenyi 2020
Magyar falu program
Szakony község
Mobil menü

Együtt Szakonyért Egyesület

Egyesületünk 2020. augusztus 15-én alakult meg 27 taggal. Székhelyünk: Szakony, Fő utca 48. szám.

Az Egyesület elnöke: Némethné Tóth Márta.

Alapító okiratunkban határoztuk meg az egyesület célját, tevékenységét:

Mindazon kulturális hagyományok ápolása, melyek Szakony település életéhez, történetéhez kapcsolódnak.
Vidék értékeinek tárgyi és szellemi kultúrájának megőrzése, megismertetése a térségben és a régióban. Természeti és épített környezeti értékek megóvása, fejlesztése.
A környezettudatos, egészségtudatos életmódra nevelés.

Az Egyesület a fent megfogalmazott célok elérése érdekében a következő tevékenységeket fejti ki:

Rendszeres találkozók szervezése a tagok, valamint azok hozzátartozói, barátai számára, akik nyitottak a település közösségi életében való részvételre.
Kulturális, művészeti rendezvények, foglalkozások vetélkedők szervezése, lebonyolítása, települési ünnepek megtartása.
Szakony község lakóinak körében környezettudatos felvilágosító munka végzése, önkéntes munka szervezése és vezetése, egészséges életmódra nevelés, egészségmegőrző programok, sportfoglalkozások szervezése, megvalósítása.
Kirándulások, táborok szervezése.
Kapcsolattartás az önkormányzattal, a térség, régió településeivel, belföldön és külföldön is.

Munkánkról, tevékenykedésünkről!

2020-as év

Munkálkodásunk a hivatalos megalakulásunk előtt kezdődött. Az év februárjában a település könyvtárával közösen megszerveztük a gyermekes családokat megmozgató farsangi délutánt. Ötletes jelmezekbe bújtak felnőttek és gyerekek egyaránt. Játékos feladatok, tánc, finom falatok a terített asztalokon színesítette a délutánt.

A tavaszi ünnepkör közeledtével igazi faluszépítő, díszítő munkálatokat végeztünk. A húsvéti dekorációkat a falu apraja-nagyja szorgoskodó keze készítette. Májusban májusfát állítottunk.

Júniusban nagy munkálatba kezdtünk az önkormányzattal közösen. Trianonra emlékezve parkosításban vettünk részt, ahova az emlékezés kopjafája került felállításra. Júliusban az önkormányzattal közösen Családi nap szervezésében vettünk részt. Szerteágazó, korosztályokat megmozgató, tartalmas programok közül választhattak az érdeklődők.

A szeptember 12-én megrendezésre kerülő szüreti felvonuláson már a hivatalosan megalakult egyesületünk képviseletében vettünk részt. Az őszi dekorációk itt sem maradhattak el, melyek ötletesebbnél ötletesebbre sikeredtek.

Az adventi várakozás ideje alatt sorra nyíltak ki a számozott ablakos, s készítettünk koszorút a négy vasárnapi gyertyagyújtáshoz. Az alkalmakat a településen élő gyülekezetek tagjai közösen szervezték.

 

Széchenyi Terv Plusz pályázatok